Prim. dr Novak Vukoje

SLUČAJ ZA GINISA Dr.Vukoje

Pre nekoliko dana Novosađaninu L.S. je uspešno odstranjen sa vrata rog dužine 11 santimetara. Pacijent kaže da se oseća preporođeno, jer je poslednjih nekoliko godina ta izraslina znatno porasla. Bio je u strahu da je otkloni jer su mišljenja stručnjaka bila različita, i postojala je mogućnost velikih komplikacija.

L.S. (46) je vremenom naučio da živi sa rogom. U poslednjih nekoliko meseci nije ni mogao da spava, ni da guta, jede i pije. Iako je trpeo fizički bol, estetski problem je bio uvek prisutan.

Novosadski dr Novak Vukoje je izveo operaciju, i L.S. mu je doživotno zahvalan. Doktor je za Blic izjavio da se čekaju rezultati ispitivanja, ali je najverovatnije bio u pitanju benigni tumor.
On kaže da je to bio raritet i po veličini i lokaciji, i da nijedan nije bio na tom mestu kod čoveka, ni u takvoj veličini.

Anomalije se, preme doktorovim rečima, razvijala od male izrasline do čvrstog roga. Ove hronične izbočine rastu kao i nokti. Mogu se javiti na glavi ili ramenima, a lekari uglavnom savetuju operaciju jer se mogu pretvoriti u maligne tumore.

Slučaj za Ginisa
Dr Vukoje je izjavio da je ovo slučaj za Ginisa, jer je rog bio izuzetno veliki. „Bilo je vrlo rizično, ali uspeli smo. Ovog čoveka sam oslobodio teškog tereta i straha za život koji je imao godinama“, izjavio je dr Vukoje.

izvor: "Srbija danas" http://www.srbijadanas.com/clanak/slucaj-za-ginisa-novosadaninu-sa-vrata-odstranili-rog-duzine-11-centimetara-16-08-2015

Specijalistička ordinacija za bolesti uva, nosa i grla "DR VUKOJE "

@Copyright prim dr Novak Vukoje. All right reserved. Created by ProBiz