Prim. dr Novak Vukoje  


Prim. dr Novak Vukoje, redovni član Evropske akademije nauka  je rođen 1947. godine u Sečnju. Poreklom je iz krševite Hercegovine, odakle su mu roditelji dospeli u ravni Banat sa Ćopićevom ,,osmom ofanzivom,,.Osnovnu školu je završio u Sečnju, srednju medicinsku u Zrenjaninu, a studije medicine na Univerzitetu u Sarajevu.

Dobitnik je Zlatne značke za odličan uspeh u studiranju. Specijalizaciju iz ORL završio je 1978. godine na klinici u Sarajevu.Magistar medicinskih nauka postaje 1980., a 1990. dobija zvanje primarijusa. Objavio je više stručnih i naučnih radova u domaćim i inostranim časopisima, te i izlagao na evropskim i svetskim kongresima.Problemom hrkanja i noćnog gušenja bavi se preko 20 godina.

Rezultat ovoga rada je monografija pod nazivom Hrkanje i kako ga sprečiti, knjiga Hrkanje i noćno gušenje i knjiga Rez za miran san. Ima vlastitu hiruršku metodu za rešavanje ,,bučnog spavanja,, uzrokovanog palatofaringealnom opstrukcijom, za koju je dobio zlatnu medalju na međunarodnom salonu inovacija u Moskvi 2008 godine. Od decembra 2008. godine, član je Srpske i Ruske akademije inovacionih nauka.

Akademik primarius Dr Novak Vukoje pripada plejadi najeminentnijih stručnjaka iz oblasti otorinologije i hirurgije glave i vrata. Magistar je medicinskih nauka, primarius i ugledni srpski specijalista iz domena otorinolaringologije kako u našoj zemlji tako i van nje. Član je brojnih medicinskih asocijacija, dobitnik brojnih priznanja i nagrada za postignute uspehe na polju stvaralaštva i inovacija u medicini.

Specijalistička ordinacija za bolesti uva, nosa i grla "DR VUKOJE "

@Copyright prim dr Novak Vukoje. All right reserved. Created by ProBiz